De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van een verdachte die geld pinde met een bankpasje dat kort daarvoor was buitgemaakt bij een straatoverval op een 55-jarige vrouw. De politie vraagt wie de vrouw op de beelden herkent.

De eigenaar van de pinpas werd op zondag 21 november met geweld beroofd op de Lodewijk van Velthemstraat in Alkmaar. De vrouw kwam rond 18:00 uur vanuit de Van Maerlantstraat gewandeld met meerdere tassen. Een kleine man met mondkapje haalde haar wandelend in. Aan het eind van de straat draaide hij zich om, greep de vrouw en bedreigde haar. Hij trok hierbij zo hard aan de tas van het slachtoffer dat zij een stuk over de grond werd meegesleurd. De dader wist hierdoor de tas van de vrouw te bemachtigen en rende vervolgens snel weg in de richting van de Van Maerlantlaan. Het slachtoffer liet hij angstig en gewond achter. Het slachtoffer liep licht beenletsel op. De overvaller rende met een van de tassen terug in de richting van de Boendalestraat.

De politie zocht tevergeefs naar een verdachte, maar een uur later, omstreeks 19.30 uur, wordt er door een vrouw met de pinpas van het slachtoffer betaald bij twee supermarkten op het Geert Groteplein. Van het vertrek van de vrouw bij de Lidl zijn camerabeelden beschikbaar. De politie roept mensen die de vrouw op de foto herkennen - of andere informatie hebben over dit incident - zich bij hen te melden.

De overvaller zelf was een licht getinte man van rond 1,55m, met een klein postuur. Hij droeg een blauw mondkapje, donkere lange jas, lichtblauwe spijkerbroek en witte sneakers. Tips zijn welkom. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het zaaknummer is 2021242871.
Pin It