Na een fakkeltocht in Egmond op woensdag, wordt aanstaande zondag in Noord-Scharwoude ook een fakkeltocht gehouden. De bedoeling is om verbinding met elkaar te zoeken en om te protesteren tegen de coronaregels. "Hoe ver laten we het komen? Nu is het genoeg!"

De organisatie vindt dat Rutte in 12 jaar tijd veel schade in de samenleving heeft veroorzaakt, met name met de coronaregels. Nick Hazewinkel:  "Ze leiden niet alleen tot verhitte debatten thuis en in de media, maar ook tot gewelddadige onlusten. Deze uitingen van onvrede zijn eerder uitgelegd als aanwijzingen voor een al veel langer groeiende kloof in de samenleving. Een kabinet die deze reacties over zichzelf heeft afgeroepen door steeds opnieuw het einde van de pandemie aan te kondigen. Dit moet nu stoppen!!!!!! Want als dit huidige kabinet doorzet wordt de polarisatie nog veel groter en is er voor niemand een keuzevrijheid meer!"

De tocht begint om 19:00 uur vanaf de speelweide. "Voor onze vrijheid, voor onze kinderen!! Dat die net als wij in vrijheid kunnen opgroeien!", besluit Hazewinkel. (foto: Pexels / Batuhan Alperbilginer)
Pin It