De Groet uit Schoorl Run op zondag 13 februari wordt geannuleerd. Dat heeft sportorganisatie Le Champion besloten in overleg met Gemeente Bergen. De organisatie kwam tot dit besluit na de laatste persconferentie van het kabinet, waaruit bleek dat er op korte termijn nog geen perspectief wordt geboden dat het evenementenverbod binnenkort wordt opgeheven.

Le Champion acht het bovendien medisch gezien niet verantwoord om een evenement in de winter met kans op lage temperaturen te organiseren, zonder daarbij een locatie te kunnen aanbieden waar iedereen veilig op 1,5 meter kan worden opgevangen.

Het zou de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run worden. Op 13 februari werden 10.000 hardlopers verwacht op het parcours door de Schoorlse Duinen. Het Nederlands Kampioenschap 10 km zou daar ook worden gehouden. Het hardloopevenement staat nationaal bekend als snel parcours, waar jaarlijks persoonlijke records worden verbroken. Le Champion onderzoekt nog of de NK 10 km op een ander moment kan plaatsvinden.

Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de kosten die door de organisatie ter voorbereiding op de evenementen gemaakt zijn.In 2023 staat het op het programma voor zondag 12 februari. De inschrijving opent medio september.
Pin It