Wim van Twuijver heeft aangekondigd op 1 september te stoppen als gemeentesecretaris van Alkmaar. De geboren Alkmaarder werkte sinds 1 april 2016 als hoogste ambtenaar op het stadhuis. Daarvoor was hij in dezelfde functie werkzaam in Hollands Kroon. Van Twuijver begint samen met een aantal oud-collega’s een interim- en adviesbureau.

“Alkmaar is mijn geboortestad, ik heb er gewoond en ik zit er regelmatig op de tribune van mijn favoriete voetbalclub. Ik ben dan ook trots dat ik straks ruim zes jaar leiding heb mogen geven aan de ambtelijke organisatie", laat Van Twuijver weten in een persbericht. "Het is nu weer tijd voor iets nieuws. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Alkmaar.”

Van Twuyver wacht tot 1 september, zodat hij na de gemeenteraadsverkiezingen het nieuwe college van B&W kan begeleiden bij de doorstart en er genoeg tijd is om een opvolger te vinden.

Burgemeester Anja Schouten heeft het nieuws maandagavond kenbaar gemaakt aan de fractievoorzitters. (foto: JJ Fotografie)
Pin It