Een vrouw is maandagmiddag in Alkmaar het zoveelste slachtoffer geworden van aanranding: ze werd hard op haar billen geslagen door een jongeman op een fiets. Dit gebeurde aan de Randersdijk net buiten het centrum. "Ik ben in shock, maar ik denk dat ik hem zo zou herkennen." Dit vertelt de 27-jarige Lindsey tegen mediapartner NH Nieuws. Ze heeft de politie gebeld en gaat aangifte doen. Het aantal vrouwen dat in de regio van Alkmaar melding heeft gedaan van een dergelijke manier van aanranding loopt nu tegen de 40.

Het slachtoffer loopt rond 14:00 uur langs het fietspad vanaf de Friesebrug. Ze draagt een koptelefoon als ze ineens op haar achterwerk wordt geslagen. "Echt keihard. Ik keek naast me en zag een snotaap van misschien 16 jaar oud, met capuchon op een mountainbike. Hij reed snel weg." Het signalement komt overeen met andere meldingen, al reed de dader veelal op een gewone fiets.

In het voorjaar zijn ook camerabeelden getoond bij Opsporing Verzocht van een jongen op een mountainbike die na een aanranding door het Alkmaarse centrum fietst. De tiener (16) meldde zich daarop bij de politie en na onderzoek is bekend dat hij door het openbaar ministerie voor vier aanrandingen wordt vervolgd. De verdachte werd vrijwel direct onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn advocaat reageert maandag tegen NH Nieuws af te wachten of de politie een onderzoek start naar deze laatste aanranding, en haar cliënt mogelijk opnieuw als verdachte wordt gezien.

"Ik dacht eerst dat iemand een grapje met me uithaalde of zo, iemand die ik ken", zegt Lindsey over de gebeurtenis vanmiddag. "Het ging zo snel. Ik schreeuwde er niet eens achteraan. Ik dacht, what the fuck overkomt mij." De Alkmaarse is later nog in de auto gestapt om te kijken of ze hem nog ergens zag fietsen. "Maar nee. Ik heb net de politie gebeld. Ik had misschien 112 moeten bellen, maar voor ik het helemaal doorhad was hij al meters verder. Ik heb hem wel echt goed kunnen zien. Hij droeg ook zo'n langwerpige rugtas."

Er zijn in 2020 en 2021 bijna 40 meldingen geweest van dergelijke aanrandingen in de regio van Alkmaar: elke keer werd een vrouw van achteren benaderd en op de billen geslagen of erin geknepen. Elke keer was er sprake van een man op een fiets. Het ene slachtoffer verklaarde over een heel jonge dader op een mountainbike, de ander over een man op een herenfiets. Het gebeurde onder meer in het park de Rekerhout, het Achtergeestpad, langs de Helderseweg maar ook in het centrum en Heiloo.
Pin It
Bekeken: 2306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/