De directeur van Loterijverlies BV, Ferdy R. (41) uit Bergen is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens verduistering van ruim 2,8 miljoen euro. Hij ontving het geld van mensen die wilden procederen tegen de Nederlandse Staatsloterij. Daarvan kocht hij onder andere Villa Bosuil aan de Eeuwigelaan in Bergen. De straf is ook voor witwassen, valsheid in geschrifte en belastingfraude.

De man verduisterde via zijn bedrijf niet alleen het inschrijfgeld, maar droeg ook geen inkomstenbelasting en omzetbelasting af. Hoewel de fiscaal adviseurs die hij om advies vroeg van mening waren dat de man omzetbelasting moest afdragen, deed hij dit niet. In totaal betaalde de Bergenaar Ferdy R. ongeveer 1 miljoen euro te weinig belasting. De rechtbank stelde vast dat de belastingaangiftes over 2014 en 2015 niet klopten.

De rechtbank vindt het gedrag van de man doortrapt en berekenend. De man ging allerlei overeenkomsten aan, richtte meerdere vennootschappen op en maakte valse facturen op zodat hij zelf de beschikking kreeg over het geldbedrag dat afkomstig was van gedupeerden van de loterij. Over het bedrag dat hij zich zo toeëigende betaalde R. geen inkomstenbelasting. Hij kocht hiervan onder andere de villa aan de Eeuwigelaan.

De straf valt lager uit dan het openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank houdt er rekening mee dat de man niet eerder is veroordeeld en dat hij in het verleden ook enige goede resultaten heeft behaald voor gedupeerden van de betreffende loterij. De man procedeerde met succes bij de civiele rechter tegen de loterij, waarbij is vastgesteld dat de Staatsloterij haar deelnemers heeft misleid.
Pin It
Bekeken: 3522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/