GroenLinks Alkmaar vraagt zich tegenover het college af hoe het zover heeft kunnen komen dat de gemeente het oude AZC aan de Robonsbosweg liever leeg laat staan. Dit terwijl het AZC in Ter Apel uit zijn voegen barst en diverse andere steden oplossingen zoeken, zoals opvang in een cruiseschip of een hotel. Ook vanuit PvdA Alkmaar klinkt onbegrip.

Er worden in Ter Apel 750 asielzoekers met verblijfsvergunning opgevangen, terwijl de locatie bedoeld is voor hooguit 250. "De bussen stonden dinsdagavond klaar om mensen te vervoeren, te verplaatsen naar betere plekken, met spoed ingerichte gymzalen en andere noodoplossingen maar zelfs die waren niet voorhanden", aldus de GL-fractie. "Inmiddels komt hulp op gang, diverse gemeenten proberen met oplossingen te komen. GroenLinks wil graag van dit college weten, wat gaat Alkmaar doen?"

Een week terug werd eigenlijk het antwoord op de vraag al gegeven: de gemeenteraad stemde in met het collegevoorstel tot heropening van AZC De Vluchthoef voor maximaal 450 statushouders. In 2022 moet dit aantal terug naar hooguit 280 en in 2024 moet het AZC plaats maken voor een woonwijk. Geen heropening van de locatie aan de Robonsbosweg dus.

De GL-fractie heeft vernomen dat oud-burgemeester Piet Bruinooge tijdens een buurtbijeenkomst heeft toegezegd dat het pand niet weer voor opvang gebruikt zou worden, maar begrijpt niet waarom hij dat zou hebben gedaan. "De buurtbewoners en vele vrijwilligersorganisaties en ondernemers die wij spreken zijn namelijk helemaal niet tegen". De fractie vraagt het college of er een enquête geweest is die een ander beeld schetst, of dat er wellicht plannen zijn voor de locatie.

GroenLinks wil weten hoe het aantal van 280 zich verhoudt met de huidige taakstelling voor regio Alkmaar. En of er nieuw overleg komt met Veiligheidsregio NHN - waarvan burgemeester Anja Schouten voorzitter is - aangezien die woensdag toezegde zich in te spannen voor opvang van statushouders.

Mogelijk forceert de PvdA-fractie weer een extra vergadering over de opvang.
Pin It
Bekeken: 2377x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/