Ook dit jaar wordt Alkmaar Ontzet in beperkt vorm gevierd vanwege corona. De 8 October Vereeniging heeft zo'n tien activiteiten gepland. Voor kinderen begint de viering al op 6 of 7 oktober met de 'ONTZETbox in de klas'. In de doos zitten broden, minikrentenbollen, ontbijtkoek en beleg voor basisschoolgroepen tot 25 kinderen.

Nieuw dit jaar is 'HAL Ontmoet Life Goals naar Victorie',  een sportief evenement op 7 oktober op de velden van Kolping Boys. De eerste helft van de dag is er een 6x6 voetbaltoernooi en daarna volgen sport- en spelactiviteiten in teamverband.

Op vrijdag 8 oktober is er overdag de historische Ontzetwandeling, een Kunstroute met beeldende kunst naar het thema 'PandeMúsica Victrix - Muziek overwint overal!' en wordt online het programma  'Alkmaar Ontzettend Online' uitgezonden. 's Avonds wordt de kranslegging 'Een krans voor Victorien' gedaan in het Victoriepark en later kan iedereen meedoen aan de Ontzettend Alkmaarse Kennisquiz 2021.

Ook nieuw dit jaar is een gedichtenwedstrijd voor de bovenbouw van basisscholen met het thema Alkmaar Ontzet. De winnaar mag zijn of haar gedicht voordragen tijdens de kranslegging en het gedicht wordt afgedrukt op onze Alkmaar Ontzet pagina in het Alkmaars Nieuwsblad. De drie mooiste gedichten winnen worden beloond met een bioscoopbon voor twee. Daarnaast is er voor basisscholieren een uitdaging. De opdracht is het maken van een filmpje, waarop leerlingen het Alkmaars Stedelied zingen in passende uitdossingen, misschien wel met dansje. De scholen met de leukste filmpjes geplaatst op Instagram of Facebook met de hashtag Alkmaar Ontzet worden beloond met boekenbonnen.


Leden van de 8 October Vereeniging gaan langs bij verzorgingshuizen om bewoners bij de koffie te trakteren op een 8 oktobergebakje. Er worden 2.000 gebakjes gemaakt door Bakkerij Mens, Bakkerij Rood, Bakkerij Beerse en Patisserie AC de Boer.

Meer informatie is te vinden op 8october.nl.
Pin It
Bekeken: 1808x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/