Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar praat met de Alkmaarse horeca over het inrichten van één of meerdere posten in de binnenstad voor het scannen van de vanaf zaterdag voor horecabezoekers verplichte Corona QR-code. Tenminste, als de bezoekers naar binnen willen. Voor de terrassen geldt de verplichting op het tonen van het 'corona-vrij bewijs' niet.

Hoewel er er officieel nog niet over gecommuniceerd is lijkt daarmee ook het antwoord op één van de artikel 42 vragen van OPA duidelijk: Alkmaar gaat handhaven. Op de vraag of de horecaondernemers gecompenseerd worden, de tweede vraag van OPA, is nog geen antwoord. Maar er wordt koortsachtig en overlegd over hoe de nieuwe realiteit het beste kan worden aangepakt en daarbij lijken beide partijen elkaar te kunnen vinden.

Horecabezoekers kunnen straks een stempel bij een controlepunt ophalen. Die watervaste stempel moet de controle in de horeca zelf eenvoudiger maken. Er wordt gedacht aan één controlepunt bij of in het Waaggebouw en eventueel een tweede bij het Canadaplein.
Pin It
Bekeken: 2911x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/