Zaterdag 25 september wordt bij HAL25 in Alkmaar een Tuindag met de titel ‘van Grijs naar Groen’ gehouden. De tuindag staat helemaal in het teken van planten en hoe iedereen Alkmaar met elkaar een stukje groener kan maken. Steenbreek Alkmaar geeft op deze dag een tuinplantje aan iedereen die een tegel inlevert.

Tuinvrouwen Alkmaar is aanwezig om vragen te beantwoorden over tuinieren, beplanting, onderhoud en klimaatbestendig inrichten. Kinderen kunnen biologische bloembolletjes planten voor de eigen tuin of het balkon. Dat staat fleurig en de bloemen leveren voedsel voor de bijtjes. Verder kunnen bezoekers stekken, planten ruilen en meedoen aan workshops over bijvoorbeeld het aanleggen van een geveltuin of botanisch stoepkrijten. En natuurlijk is er van alles te koop.

Iedereen die wil kan ook een handje helpen in het kader van Burendag. Op het terrein van HAL25 wordt onkruid gewied, het groen netjes bijgewerkt en krijgt de keet een opknapbeurt. Ook worden plantenbakken gerepareerd en opnieuw beplant.

De Tuindag duurt van 11:00 tot 15:00 uur. Meer op hal25.nl.
Pin It