Cliënten van Esdégé-Reigersdaal in Heerhugowaard zetten deze dagen nog even alles op alles: dit weekend mogen ze namelijk tijdens de Atelier- en  Kunstroute exposeren in Cool. Eerder zouden ze met hun creaties het Mixtream Festival aankleden, maar dat evenement ging vanwege de coronaregels niet door. Begeleider Sreta: "Dit soort dingen zijn belangrijk om te integreren in de maatschappij."

Ter compensatie voor het afgelaste Mixtream Festival kregen de cliënten van Reigersdaal op 25 augustus een popup-expo bij Zwembad Waardergolf, maar ja dat is natuurlijk niet zo bijzonder als een échte tentoonstelling, met ook werken van andere lokale artiesten.

Herman, Hans, Karin, Henk en Sandra hebben met verschillende technieken en materialen gewerkt aan een of meerdere kunstwerken. Hans heeft de albumhoezen van zijn favoriete band Metallica zo goed mogelijk proberen na te maken en Henk gaat voor U2. Sandra is losgegaan met vazen in een Chinese stijl. "Ik kan goed tekenen. Wat mijn geheim is? Dat zeg ik niet."

De Waardse Atelier- en Kunstroute is op 18 en 19 september van 11:00 tot 17:00 uur. Naast de verzamellocaties Cool, het gemeentehuis, de Kunstkerk, Centrum 31, Het Oude Gemaal en Praalgraf Veenhuizen zijn er ook vele kunstenaars die hun eigen atelier openstellen voor publiek. Meer op kunstkerkheerhugowaard.nl.
Pin It