De Alkmaarse gemeenteraad heeft een motie aangenomen voor een proef met 'doneerringen'. Dit zijn metalen ringen die om vuilnisbakken passen, waarin mensen flessen en blikjes met statiegeld kunnen achterlaten voor mensen die het statiegeld zouden willen innen. Zo kunnen mensen met geldnood een zakcentje wat bijverdienen en is het afval meteen netjes opgeruimd.

De motie was ingediend door de PvdA, Leefbaar Alkmaar en de ChristenUnie. Stadswerk072 plaatst doneerringen van Happy Activist op ongeveer tien afvalbakken verspreid over gemeente Alkmaar. Na drie maanden volgt evaluatie.

Een aantal raadsleden had reserveringen over het initiatief. De vraag was of doneerringen wel de juiste oplossing zijn voor mensen met geldnood, omdat het achterliggende probleem daarmee niet structureel wordt aangepakt.
Pin It
Bekeken: 2018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/