De militaire oefening in het duingebied die van 6 tot en met 8 augustus aangekondigd door de BUCH-gemeenten, is niet bekend bij de Koninklijke Landmacht. Dat meldt een defensiewoordvoerder. Op de facebookpagina's van de BUCH-gemeenten werden militaire manoeuvres aangekondigd van het 11e bataljon Garderegiment Grenadiers & Jagers, onderdeel van de Luchtmobiele Brigade. Volgens de gemeenten zouden er militaire oefeningen zijn in het duingebied tussen Schoorl en Wijk aan Zee, met het Mobilisatiecomplex Bergen als uitvalsbasis.

De defensiewoordvoerder weet niet hoe de gemeenten erbij komen dat de oefening de komende dagen is: "Waarschijnlijk is er sprake van wat miscommunicatie." Op de Facebookpagina van de gemeente Bergen beweerde een gemeentewoordvoerder donderdagmiddag nog dat 'deze aangekondigde oefening uiteraard is overlegd met de gemeente Bergen nh." Op dat moment was Duinstreek Centraal al ter ore gekomen dat de Luchtmobiele Brigade deze data niet in hun agenda heeft staan.

De militairen van het 11e Infanteriebataljon Garderegiment Grenadiers en Jagers komen wel oefenen in het duingebied van 6 tot en met 10 september, maar niet in augustus.

De gemeente Bergen had over de fantoomoefening brieven verspreid onder inwoners, en de oefening aangekondigd via social media. Woordvoerders van de gemeente Bergen waren donderdagmiddag niet bereikbaar voor een toelichting. Een voicemailbericht werd niet beantwoord en ook de telefonisten van de gemeente Bergen slaagden er na veel pogingen niet in telefonisch contact te leggen met een van de communicatieadviseurs. (foto: Facebook / 11 Infanteriebataljon)
Pin It
Bekeken: 2097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/