Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk van Alkmaar. De sfeervolle woensdagavonden worden gehouden tot en met 15 september en op 4 augustus is de beurt aan organist Sietze de Vries, met originele uitvoeringen én improvisaties van onder andere Sweelinck's werken.

Sietze de Vries, organist van de Groningse Martinikerk, koos als motto de openingszin van Psalm 23. Deze Psalm werd door Sweelinck voor orgel bewerkt. De Vries heeft een grote faam als improvisator waarin hij ook musiceert in de muzikale taal van de componisten uit de Sweelinckschool. Hij zal over dezelfde Psalmmelodie improviseren op het koororgel. Op het Van Hagerbeer/Schnitger orgel opent Sietze zijn concert met het monumentale werk ‘Was kann uns kommen an für Not’ van Sweelinckleerling Jacob Praetorius.

Toegang tot Zomeravondconcerten kost zonder korting 8,50 euro. Wie er vier reserveert betaalt er drie. Meer op grotekerkalkmaar.nl.

Vergeet deze zomer niet te genieten van de Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk. Nationale en ook internationale organisten verzorgen elke vrijdag om 12:00 uur en 13:00 uur gratis concerten van een half uur op beide orgels. Vrijdag 6 augustus worden de orgels bespeeld door stadsorganist Pieter van Dijk.
Pin It
Bekeken: 1449x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/