Karavaan Festival presenteert vanaf vrijdag 6 augustus 'Boerenpeil'. Tot en met zondag 15 augustus zijn er in heel de regio voorstellingen over het boerenleven, de regionale landbouw en de hedendaagse dilemma’s van boeren. Met onder andere het theaterstuk 'Mestmoeders' op boerderij Zeilzicht in Zuidschermer en 'Kiem' op boerderij Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard. Buiten het thema zijn er nog meer voorstellingen in de regio, onder andere in het Alkmaarse Victoriepark.

In de regio is veel landbouw, dus iedereen heeft er in ieder geval indirect mee te maken. Karavaan maakt daarom al jaren programma's op het land onder de noemer Boerenpeil, telkens vanuit een ander perspectief. Dit jaar is het thema 'Eigen Verantwoordelijkheid'. Nederlandse landbouw is wereldwijd vooraanstaand, maar komt steeds meer onder druk door onder andere woningnood, stikstofregels en de wens om natuur. Ook boeren denken na over toekomstbestendigheid, maar de vraag is daarbij hoe ver hun eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid reikt.

De Boerenpeil-voorstellingen spelen op de plekken waar het om gaat: goed functionerende boerenbedrijven waar hard gewerkt, maar ook geworsteld wordt. Waar geïnnoveerd, verduurzaamd en bewust nagedacht wordt over de toekomst.

Bij kaasboerderij Zeilzicht in Zuidschermer presenteert PeergrouP van 8 tot en met 10 augustus 'Mestmoeders', een muzikale theatervoorstelling over vrouwen aan het roer van een boerenbedrijf. Bij de voorstelling op 9 augustus wordt met LTO Vrouw & Bedrijf een meet-up georganiseerd met boerinnen, vooraanstaande vrouwen uit de landbouwsector en publiek. Hiervan wordt een podcast gemaakt.

Op knolselderijboerderij Vaalburg in Zuidschermer schuif je 6 tot en met 15 augustus aan in het pop-up restaurant voor 'Grondproeven' van Titia Bouwmeester; culinair muziektheater over boeren in transitie. Met uitzicht over de akkers en tussen gestapelde kuubkisten vol knolselderij serveren zingende obers een verrassend drie-gangen-groente-diner. Op speelse en muzikale wijze belicht de voorstelling de consequenties van de Europese Green Deal. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet binnen 9 jaar een kwart van de landbouwgrond biologisch zijn.

Op Boerderij Ursem-Zuurbier In Heerhugowaard kom je van 11 tot en met 15 augustus voor 'Kiem'. In deze theatervoorstelling van Karavaan wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld, doorspekt met een persoonlijk verhaal. Op 13 augustus wordt na afloop de toffe pubquiz ‘Etenstijd = gewetenstijd’ georganiseerd.

In dezelfde periode zijn er nog meer voorstellingen, onder andere in het Victoriepark en het oude PEN-dorp in Alkmaar, in Schagen en in Castricum.

Meer info op karavaan.nl. (foto: Reyer Boxem)
Pin It
Bekeken: 2354x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/