Vanaf vrijdag 30 juli is de Openluchtbioscoop terug in het Alkmaarse Park de Oude Kwekerij. Drie keer wordt er in het amfitheater van het park gratis een film vertoond, met vooraf een korte film. Deze korte films komen uit handen van de jonge deelnemers van de Filmchallenge "En...Actie!" en zijn geรฏnspireerd op de hoofdfilm.

Op 30 juli is de hoofdfilm Son of Rambow uit 2007. Het streng religieus opgevoede scharminkeltje Will mag thuis geen televisie kijken. Wanneer hij in het anarchistische huishouden belandt van Lee, de bullebak van de basisschool, en daar een illegale videokopie van Rambo te zien krijgt, slaat zijn fantasie op hol. Het onwaarschijnlijke duo besluit zelf een remake van de film te maken. Al gauw doet de halve school mee met hun amateurproductie. VPRO Cinema noemt Son of Rambow een charmante, inventieve jeugdfilm. Toch is de minimumleeftijd 16 jaar vanwege het cartooneske geweld.

Vooraf draait de korte film van Rashel van der Schaaf. Zij is 23 jaar oud en studeerde vorigeย  zomer af als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze houdt van zowel experimentele- als documentairefilms en onderzoekt in haar films graag nieuwe visuele perspectieven. Meer over haar op rashelvanderschaaf.com.

De filmavond begint als het donker wordt. De zonsondergang is op 30 juli om 21:37 uur. Kijkers kunnen een kussen en eventueel een deken of plaid meenemen. Eigen consumpties zijn toegestaan, maar het Parkhuis is open voor een drankje. Reserveren voor een plekje op de tribune kan tot en met de dag van tevoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaartjes kunnen opgehaald worden vanaf 20:00 uur bij de ingang van het park. Meer info op hetmoment.net en op Facebookpagina van Het Moment. Kijk ook op parkdeoudekwekerij.nl en de Facebookpagina van Park de Oude Kwekerij.

De Openluchtbioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar en Victoriefonds, maar vrijwillige bijdragen zijn welkom. (foto: La Luuz Fotografie)
Pin It
Bekeken: 1610x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/