Na 80 jaar werd Koekenbier in december 2019 gesloten. Er zou teveel werk aan verricht moeten worden om het grand café aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar weer up-to-date te maken. Inmiddels anderhalf jaar later staat het gebouw nog steeds te verpauperen. Christian Braak, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, is er wel een beetje klaar mee en wil dat eigenaar BPD het pand in het najaar sloopt. Bouwplan of niet.

Vorig jaar werd het onkruid om het voormalige Koekenbier een keer verwijderd, maar intussen tiert het weer weeldig. Eind van het jaar werd het pand gestript om ongenode gasten die dingen willen slopen het gras voor de voeten weg te maaien. Sindsdien is er eigenlijk niets gebeurd.

Peter van Oeveren, eigenaar en projectontwikkelaar van BPD, erkent tegenover het NHD dat het "echt niet meer kan", maar zegt dat er continu allemaal dingetjes zijn waardoor ze terug naar de tekentafel moeten. Daardoor is er eigenlijk gewoon nog geen plan. Wethouder Braak beaamt dat het project complex is door regelgeving, onder andere over het aantal parkeerplaatsen, bodemsanering. archeologisch onderzoek en de omzetting van horeca- naar woonbestemming.

Van Oeveren wil in september of oktober een bouwplan klaar hebben, of in ieder geval een goede richting werken. Zo niet dan laat hij het pand "hoe dan ook, waarschijnlijk" slopen. Ook wethouder Braak zet in op het najaar.
Pin It
Bekeken: 2943x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/