Vanaf volgend jaar wordt zit er helemaal geen vuurwerk meer in de eindshow van de grote kermis in Alkmaar. Het slotspektakel wordt volledig duurzaam met bijvoorbeeld lasers, drones en/of waterfonteinen, afgestemd op muziek. De afsluiting wordt daardoor naar verwachting wel twee keer zo duur als een vuurwerkshow.

In 2019 nam de gemeenteraad  een motie aan voor een vuurwerkvrije eindshow voor de kermis in augustus. Vorig jaar bleef die motie op de plank vanwege corona, maar nu vraagt het college aan de raad om in de begroting van 2022 een bedrag van 40.000 euro te reserveren. Gemeente Alkmaar koopt zelf geen apparatuur maar zal ondernemers contracteren, bij voorkeur lokaal.

Over twee weken wordt duidelijk of de kermis van dit jaar doorgaat. Die staat gepland voor de periode van 20 tot en met 28 augustus. Het college wil graag, maar het hangt vooral af van het landelijke coronabeleid. De vraag is ook waar de kermis dan zou komen, want het evenemententerrein aan de Olympiaweg wordt bezet door de GGD. Een terugkeer naar de binnenstad wordt niet uitgesloten.
Pin It
Bekeken: 2436x