Er komt in 2021 nog geen Midwinterfeest in Graft-De Rijp. Na de editie van 2020 is ook de geplande editie van 2021 uitgesteld. Volgens het bestuur van het Midwinterfeest Graft-De Rijp zorgt de corona-pandemie nog voor te veel onzekerheid.

Het cultuurhistorische festival trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers. Het bestuur vindt het moeilijk in te schatten of er in december alweer zoveel bezoekers door de smalle straatjes van het dorp kunnen lopen. "Ook de ontwikkeling van het virus en de mogelijke gezondheidsrisico’s voor de vrijwilligers, artiesten en bezoekers zijn van doorslaggevend belang geweest bij het besluit", stelt het bestuur in een verklaring.

Voorzitter Gerard Kuijn noemt het een enorme domper: ‘Na de afgelasting van het evenement in 2020, hoopten we dat het Midwinterfeest in 2021 wel door kon gaan. Bestuur, vrijwilligers, artiesten en sponsors, allemaal hadden we er zin in om er weer een mooi evenement van te maken. Echter, de ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat we anders hebben moeten besluiten. We kunnen niet tijdig starten met de noodzakelijke voorbereidingen zonder gezondheidsrisico’s voor onze vrijwilligers en artiesten. Uiteraard is dit voor ons geen optie."

De 15e editie van het Midwinterfeest wordt nu doorgeschoven naar 9, 10 en 11 december 2022.

Pin It
Bekeken: 1927x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/