Gemeente Alkmaar heeft een ontwikkelbeeld opgesteld voor het stationsgebied Alkmaar Noord, met als focuspunten een meer stedelijke vormgeving, duurzaamheid en klimaatadaptatie, een goede infrastructuur en groene openbare ruimte. "Het gebied biedt volop kansen. Door zijn goede bereikbaarheid, de al aanwezige kantoren en voorzieningen en nog beschikbare ruimte", aldus wethouder Christian Braak.

"Doelstelling is een compacte, duurzame en aantrekkelijke stationswijk, waarin ruimte is voor de ontwikkeling van bestaande functies zoals sportcomplex de Hoornse Vaart, de P&R en nieuwe functies waaronder woningbouw en de Europese School", vervolgt wethouder Braak. "Het gebied kan met circa 800 nieuwe woningen een belangrijke bijdrage leveren aan de woningbouwopgave van Alkmaar. Binnen welke termijn de gebiedsontwikkeling kan worden afgerond is vooral afhankelijk van de economische omstandigheden."

Dat kan dus bij elkaar nog vele jaren gaan duren, maar de verandering is al te zien aan het station zelf. Verder stonden al gepland de Europese School naast het Van Der Meij College en een groot wooncomplex met commerciële plekken op de plaats van het PostNL-gebouw. Nu staat ook nieuwbouw getekend op de veldjes naast het Leger des Heils en aan de overzijde van de Schinkelwaard, op het parkeerterrein aan de zuidwestzijde van het station, en op de plaats van het Regiohuis.

Er komt ook veel groen bij. Het stationsgebied wordt doorkruist door een groene noord-zuid corridor met centraal de pleinen voor en achter het station. Ook wordt de sloot tussen de Hoornsevaart en de ambulancepost een ecologische zone en gaat de Hertog Aalbregtweg op de schop. De rijrichtingen worden gescheiden door een groene strook met bomen. Die strook is meteen onderdeel van een beter en veiliger netwerk voor wandelaars en fietsers.

Parkeerplekken boven de grond zullen schaars worden. In de ontwerpschets zijn de parkeerterreinen aan zuidwestzijde, de oostzijde en bij de Sportcomplex Hoornse Vaart en de tennisclub allemaal verdwenen. Zo lang het Regiohuis bestaat zullen hier echter wel bovengrondse plekken voor blijven bestaan. Daarvoor in de plaats komt een grote parkeergarage aan de Hertog Aalbregtweg bij Dekker Autogroep (net voorbij de afslag N508). Mogelijk gaat ook het parkeerterrein aan de noordwestzijde van het station ondergronds.

De grote parkeergarage wordt meteen een 'Mobiliteitshub', oftewel een centraal punt voor het schakelen tussen alle vormen van eigen of gedeeld vervoer en ook het OV.

Aangezien Sportcomplex Hoornse Vaart 41 jaar oud is en niet meer aan alle hedendaagse eisen en wensen voldoet, worden diverse scenario's voor renovatie en/of nieuwbouw bekeken.
Pin It
Bekeken: 1923x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/