In Hoorn staat een Vlinderrots ter nagedachtenis aan mensen die door zinloos geweld om het leven kwamen. Er horen 30 vlinders op te zitten, ieder met de naam van een slachtoffer. Anderhalve week geleden waren ze ineens weg. Een verwarde man kon worden opgepakt en de kunstwerkjes werden teruggeplaatst, maar een nacht later waren ze wéér weg. Woensdag kwamen zes vlinders ineens bij de Schermerweg in Alkmaar bovenwater.

De eerste vlinderdief kon dankzij oplettende omstanders worden aangehouden. Hij gedroeg zich verward en bleek zelf geestelijke hulp te willen hebben. Eén van de vlinders draagt de naam van zijn zoon, die op 16-jarige leeftijd op niets af werd vermoord. De man werd de volgende dag weer vrijgelaten. Wie daarna de vlinders stal is een raadsel, maar de nabestaanden van de slachtoffers vermoeden dat het om dezelfde man gaat. De politie doet nog onderzoek.

Het was Dana Boxem van ONS die de Aldi-tas zag liggen tijdens een rookpauze. Tegen haar gewoonte in keek ze toch even in de tas en zag toen de zes vlinders. Gelukkig maar voor de initiatiefnemers van de Vlinderrots, en de nabestaanden. Inmiddels zijn er vijftien weer terecht.

Wanda en Jacques Beemsterboer zijn oprichters van Stichting Nadine en initiatiefnemers van de Vlinderrots. Hun dochter Nadine werd in 2006 op 17-jarige leeftijd vermoord. Wanda is blij dat een deel weer terecht is, en met steun die ze nu vanuit Alkmaar krijgt in de zoektocht naar de rest. Tegen mediapartner NH Nieuws zei ze: “We putten veel troost uit deze steun. Wat er natuurlijk het meest inhakt zijn de emotionele reacties. Nadine haar vlinder is nog steeds niet gevonden en het is toch een naar idee dat hij bij iemand is of in een plastic zak in de struiken ligt.”

Een andere nabestaande, Esmeralda, is vorige week een inzamelingsactie gestart om de herstelkosten te dekken. Maar sowieso wordt gewacht met herstel tot de vlinderdief bekend is, uit angst voor herhaling. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 1615x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/