1900 leerlingen van het Petrus Canisius College die naar school gaan in Alkmaar, Bergen en Heiloo hebben in enkele weken meer dan 25.000 euro opgehaald voor de Stichting Make a Wish. Het geld werd verdiend met allerlei weddenschappen: er wordt muziek gemaakt, cupcakes gebakken, sportieve uitdagingen aangegaan, er was een concert via internet en nog veel meer. Het geld dat ze verdienden is voor de vervulling van ‘allerliefste wensen’ van zieke kinderen.

Al vele tientallen jaren is de PCC-Actiedag een traditie op het Petrus Canisius College: in het voorjaar, rondom Goede Vrijdag en Pasen laten de leerlingen zich sponsoren voor allerlei verschillende activiteiten. Het geld dat ze daarmee ophalen, is altijd bedoeld om kinderen te helpen die het beduidend minder goed hebben getroffen dan zij zelf.

De leerlingen bepalen elk jaar zelf het doel via de leerlingenraad. Dit jaar was Make-A-Wish de gelukkige. Make-A-Wish vervult de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen. "Het laten uitkomen van zo'n wens geeft hoop en vertrouwen en heeft een grote positieve impact op het kind én op de omgeving zoals familie en vrienden", zo licht het PCC toe. "De leerlingen van het PCC gunnen elk ziek kind zo'n mooi moment van de wensvervulling, want PCC'ers snappen dat de wereld groter is dan alleen die van henzelf."

Vanwege corona waren alle acties dit jaar online. Afgelopen donderdag werd Make-A-Wish verrast met de opbrengst. De teller blijft nog oplopen, mogelijk is het inmiddels alweer een paar duizend euro meer.

Sponsoring is nog steeds welkom en kan via deze link.

(foto: cheques voor Make-A-Wish, achterste rij v.l.n.r.: Hans Nijdeken, voorzitter college van bestuur PCC, Bas van Loon - coördinator fundraising Make-A-Wish, Hanneke Verburg - directeur Make-A-Wish Nederland, Rob Baltus - directeur PCC Heiloo. Op de voorgrond leerlingen van PCC Heiloo met cheques van de vijf vestigingen en het totaalbedrag)
Pin It
Bekeken: 2257x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/