Stichting Bescherm de Natuur in het Geestmerambacht heeft een petitie opgezet tegen de Visie 2030 van Recreatieschap Geestmerambacht. In het beleidsstuk staan plannen voor commerciële en recreatieve initiatieven, die volgens de stichting schadelijk zijn voor de natuur en ook de waarde van de recreatie. Sinds 28 maart is de online petitie bijna 2.200 keer getekend. Het streven is om 3.000 handtekeningen te verzamelen.

De Visie 2030 bestaat uit plannen voor het Geestmerambacht, het Waardse Park van Luna en de tussengelegen 'Groene Loper'. De gemeenten willen een kwaliteitsslag maken en het jaarlijkse begrotingsgat van 480.000 euro dichten. Daarvoor staan in het Geestmerambacht ingetekend een outdoorcentrum, spa, hotel, congrescentrum, nieuwe horeca, een natuurlijker evenemententerrein en meer recreatie bij agrarische bedrijven.

De petitie is een laatste poging om de plannen voor het Geestmerambacht tegen te houden. De stichting protesteert al sinds de concept Visie 2030 in juni 2020 werd onthuld, maar hebben het politieke tij tot nu toe niet kunnen keren. De stichting krijgt bijval van Vogelwerkgroep Alkmaar en Stichting Kleimeer.

Volgende week nemen de raden van de HAL-gemeenten een besluit over de Visie 2030.
Pin It
Bekeken: 2516x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/