Medewerkers van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar hebben zwaar nu het aantal corona-patiënten weer is toegenomen. Niet alleen is de zorg voor deze patiënten intensief omdat ze vaak erg ziek zijn, ook zijn er zo'n 400 ziekmeldingen. Dat is 8,5 procent van alle medewerkers, tegenover normaal 5 procent. Dit meldt het NHD. Op sommige corona-afdelingen ligt het ziekteverzuim zelfs op 13 procent. En dat terwijl de werkdruk, op en af, al een jaar hoger is dan normaal.

Onlangs maakte NWZ bekend dat de reguliere zorg verder afgeschaald moest worden voor de coronazorg, maar dat betekent niet dat het maken van de werkroosters nu een makkie is. De coronazorg is intensief, er zijn medewerkers die zelf door corona (soms langdurig) ziek of thuis in quarantaine zitten. Daar bovenop is uitval door overbelasting, en er heerst vermoeidheid.

De thuiswerkers van ondersteunende afdelingen hebben het misschien minder zwaar, maar zij missen net als veel mensen sociale contacten en zitten veel naar het computerscherm te turen.

Het NWZ heeft een multidisciplinair team dat waakt over het welzijn van het personeel. Er wordt zorgt zo goed mogelijk voor gezorgd dat er geen overbelasting is, dat de werkverdeling verdeeld wordt en dat zieke medewerkers tijd krijgen om te herstellen.
Pin It
Bekeken: 2531x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/