Al een aantal maanden worden er werkzaamheden uitgevoerd langs de oevers van de Hoornse Vaart en ligt er zwaar materieel in het water. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland, die de Vaarweg Alkmaar-Huigendijk-Ursum-Avenhorn weer toekomstbestendig wil maken. De klus moet in april geklaard zijn.

De inmiddels flink verouderde en aangetaste beschoeiing wordt vervangen en onder twee bruggen komen doorgangen voor dieren om zo langs het water naar de andere kant te lopen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren was het nodig om tijdelijk het aanwezige riet en de aanlegsteigers weg te halen. Alle booteigenaren zijn aangeschreven en hebben een tijdelijke aanlegplaats aan de andere oever aangeboden gekregen.

Om de monumentale molens te beschermen wordt zoveel mogelijk materieel over het water aangevoerd en worden die delen van de damwand die dicht bij een molen moeten worden aangebracht de grond in 'gedrukt' in plaats van het meer gebruikelijke 'trillen'. Ook de werkzaamheden vinden zoveel mogelijk vanaf het water plaats. De huidige damwanden stammen waarschijnlijk uit de periode 1940 - 1942.
Pin It
Bekeken: 1638x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/