In de regio Alkmaar werden in 2020 610 auto’s beschadigd, Alkmaar zelf is daarbij koploper met 275 vernielingen. Heiloo kreeg, net als Bergen en Langedijk te maken met 60 vernielde auto’s, In Heerhugowaard werd 115 keer een auto vernield. Absolute koploper is Den Helder, waar één op de tien auto's werd beschadigd. Toch liet 2020 een lichte daling zien ten opzichte van het jaar daarvoor.

In heel Nederland komt vandalisme van auto’s nog al te vaak voor. Vergelijkingssite Independer rekende uit dat in 2020 maar liefst 32.515 auto’s ten prooi vielen aan vernielingen. Dat waren er in 2019 nog 1.855 meer. In veel gevallen was de eigenaar niet verzekerd en draaide hij dus zelf op voor de schade.

Schade van vandalisme wordt in principe alleen vergoed bij een allriskverzekering. Bij een WA- of een beperkte cascoverzekering draait de eigenaar zelf op voor de kosten. Er is een Waarborgfonds Motorrijtuigen als de dader onbekend of onverzekerd is.
Pin It
Bekeken: 2209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/