Hortus Alkmaar heeft woensdag een van haar twee Vredesbomen aan gemeente Alkmaar geschonken. De Vredesbomen zijn nazaten van een boom die de atoomaanval op Hiroshima in Japan overleefde. Wethouder Paul Verbruggen ontving de 'Celtis sinensis' uit handen van voorzitter Hans Cornelissen. De boom krijgt een mooie plek in het Ringerskwartier, wanneer dit project klaar is. Tot die tijd ontfermen hortus-medewerkers zich er nog even over.

"Het project van de Vredesboom is een project dat wereldwijd bekend is", legt Hortus-voorzitter Cornelissen uit. "De boom komt uit Hiroshima, Japan, waar op 8 augustus 1945 de atoombom viel. En heel bijzonder, een aantal bomen heeft dat overleefd. Eén van die bomen een Celtis sinensis, daar zijn zaadjes van opgekweekt en over de hele wereld symboliseren deze bomen nu nog de veerkracht en leefkracht van bomen, en hoe we oorlog en het kwade kunnen overleven". In totaal overleefden vijf bomen de explosie en de straling, allen van een andere soort, en de zaden gaan heel de wereld over.

"De gemeente Alkmaar is erg blij", reageert wethouder Verbruggen, die zelf ooit Nagasaki en Hiroshima bezocht. "We zijn sinds 2018 Vredesgemeente, de burgemeester is lid van de organisatie Mayors for Peace en deze boom wordt echt een symbool in de openbare ruimte voor die vrede waar wij nadrukkelijk voor staan. En een boom uit Hiroshima, ja, een beter symbool kun je eigenlijk in je gemeente niet hebben om vrede te symboliseren."

De Celtis sinensis is niet veeleisend en zal zonder problemen kunnen gedijen in het Ringerskwartier.
Pin It
Bekeken: 1984x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/