De 19-jarige Alkmaarder die werd verdacht van opruiing is veroordeeld tot vijftien dagen celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk. De eis van het OM was tien dagen. Tijdens de snelrechtzitting is ook een 37-jarige verdachte van opruiing schuldig verklaard. Hij kreeg zes weken celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en een proeftijd van twee jaar. Een derde verdachte werd vrijgesproken.

De jonge Alkmaar was aangehouden omdat hij een opruiend bericht op Snapchat (verder) zou hebben verspreid. De politie vond meerdere screenshots op zijn telefoon van  oproepen tot rellen in Alkmaar. De verdachte stelde dat hij ze alleen maar had gedeeld om te laten zien wat er gaande was in Alkmaar, en bovendien was het op een niet-openbare account met zo'n 100 volgers.

De 37-jarige verdachte had op 24 januari spraakberichten in een snel groeiende WhatsAppgroep geplaatst met de oproep om met vuurwerk en boksbeugels te rellen in Medemblik. Hij beweerde dat het om een dronkenmansgrap ging en  overdreven had ingesproken om anderen een spiegel voor te houden. De extra opgelegde twee jaar proeftijd is omdat de berichten tijdens coronamaatregelen waren verstuurd. Het OM had een maand celstraf geëist.

De derde verdachte werd op 25 januari aangehouden in Zaandam. Een groep gooide vuurwerk naar de politie en was agressief naar de agenten. De politierechter kon niet vaststellen of de verdachte echt bij de groep hoorde en agenten hadden niet specifiek hem aangewezen.
Pin It
Bekeken: 1347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/