Donderdag is de Erno B. uit Alkmaar veroordeeld tot vijf jaar en zeven maanden celstraf vanwege gewelddadige verkrachting van drie vrouwen. Dat is dertien maanden langer dan tegen hem was geëist. De drie slachtoffers zijn blij met de uitspraak. "Ik voel me echt gehoord. De champagne is ontkurkt", zei een van de slachtoffers tegen mediapartner NH Nieuws. Ook benadrukten ze het belang van bewijsvastlegging en het doen van aangifte.

"Dit had ik echt niet verwacht", zegt een van de slachtoffers. "Je zou eerder denken dat de rechter met een lagere straf komt. Ik ben even sprakeloos, dit is echt ongekend in Nederland. Ik voel me echt gehoord. Het geeft me veel erkenning en ik hoop dat andere slachtoffers zich hierdoor gesteund voelen om sneller aangifte te doen."

Terwijl B. getrouwd was had hij in 2014 een beginnende relatie. Hij hield van zware sm-seks. De nu 52-jarige Alkmaarder ging met zijn minnares naar een Amsterdams hotel en ging daar ver over haar grenzen, inclusief verwurging. Drie jaar later pas durfde ze aangifte te doen. In 2016 had hij een sekswerker zwaar mishandeld en, toen ze hem te lijf wilde gaan, bewusteloos gewurgd. Later in 2016 had hij het, met een vriendin erbij, nog bonter gemaakt bij een andere sekswerker die expliciet had gezegd alleen milde sm toe te staan.

"De uitspraak is fantastisch nieuws voor alle slachtoffers, het is gerechtigheid. De rechters hebben zijn leugens doorzien. Toch is het jammer dat hij niet behandeld wordt, want hij blijft een groot gevaar voor de maatschappij."

Erno B. was niet bij de uitspraak. Zelf houdt hij vol dat de vrouwen wisten waar ze aan toe waren en dat er geen grenzen waren overschreden. Hij zou nooit de indruk hebben gehad dat hij te ver ging.

Naast dat Erno B. al eerder veroordeeld was vanwege verkrachting en mishandeling van twee vrouwen in 2016, konden de drie slachtoffers aanvullend bewijs aanleveren in de vorm van getuigenverklaringen, vastlegging van het letsel, een chat-gesprek en toxicologisch onderzoek. Een van de slachtoffers adviseert dan ook: "Hoe moeilijk het ook is, ga naar de politie of naar de huisarts of neem zelf foto's. Laat je bij de politie lichamelijk onderzoeken en wacht er vooral niet mee. Je moet voorkomen dat het een welles-nietes verhaal wordt."
Pin It
Bekeken: 1930x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/