Het was donderdag de laatste dag dat de groenten- en fruitwinkel van de familie Zonneveld geopend was aan het Varnebroek. Woensdagavond verrasten circa 70 klanten Bep en Marijke met een serenade voor de deur. De hele week komen al klanten langs met afscheidskadootjes en hartelijke woorden. Bep en Marijke laten dan ook voortdurend de tranen de vrije loop: "Het gaat je niet in de koude kleren zitten hoor."

Na het overlijden van Bep's man Kees was het voor de andere familieleden zwaar om de winkel te blijven runnen. Toen er sloopplannen waren voor het pand, gaf dat de doorslag: "Het is mooi geweest". De familiezaak is 32 jaar open geweest op deze plek. In die tijd is een zeer trouwe klantenkring opgebouwd. Zelfs als mensen uit de buurt verhuisden, bleven velen nog wekelijks terugkomen voor hun groenten en fruit.

Bep en Marijke zijn duidelijk verlegen met de komst van een fotograaf van Alkmaar Centraal en de stroom van klanten die allemaal afscheid komen nemen en veelal een kadootje mee hebben. Bep: "Ik kan thuis nu wel een bloemenzaak beginnen, een chocoladewinkel, een slijterij of een kadoshop. Het is gewoon overweldigend."






Pin It
Bekeken: 1912x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/