De bouw van de nieuwe locatie van Stichting InVesta op het Energy Innovation Park in Alkmaar is officieel gestart. Aan de Diamantweg verrijst een pand met ruimte voor pilot- en demonstratieprojecten op het gebied van groen gas, waterstof en andere duurzame energiedragers, en verder komen er kantoren, vergaderruimtes, een lab en werkplaatsen in. Inholland-studenten en lokale bedrijven zullen betrokken worden bij het ontwerp van de installaties.

In 2018 is een Greendeal gesloten met het Rijk, provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar. De subsidie die hierbij is toegekend zal voor een deel gebruikt worden voor de bouw van het nieuwe InVesta pand op het Energy Innovation Park, dat is gevestigd op het TAQA-terrein.

"Op onze nieuwe locatie hebben wij mogelijkheden om ons gebouw aan te sluiten op het bestaande gas- en warmtenet", licht projectmanager Alexandre Zandbergen toe. "Daarnaast bevinden we ons dan veel dichterbij het NXT tankstation, die duurzame brandstoffen zoals waterstof gaat verkopen. Met ruim 8.000 vierkante meter bouwgrond hebben we voldoende ruimte om de nieuwe locatie volledig naar wens in te richten.”

Het gebouw aan de Diamantweg wordt duurzaam gebouwd en krijgt een innovatieve uitstraling. Inholland-studenten en lokale bedrijven bekijken hoe er optimaal gebruikt gemaakt kan worden van het warmtenet en nabij geproduceerde zonne-energie, waterstof en groen gas. Het ontwerp zal uitgevoerd worden door BRT Architecten uit Alkmaar, in samenspraak met aannemer Tervoort uit Egmond aan den Hoef.

"Ik ben blij dat er eindelijk begonnen kan worden met de bouw", zegt InVesta-directeur Peter Simões. "Nu de eerste projecten in aantocht zijn kunnen we echt starten met de realisatie van InVesta als kennis- en expertisecentrum. In ons pand vinden straks demonstraties plaats om ontwikkelingen rondom vergassings-technologie zoals groengas en waterstof te versnellen. Dit is precies waar InVesta voor is opgericht."

InVesta is al ver gevorderd met gesprekken met meerdere bedrijven en organisaties die hun technologieën bij InVesta willen demonstreren, of onderzoek.
Pin It
Bekeken: 1884x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/