Een corona-overkapping voor de deur van de verswinkels van winkelcentrum De Hoef kan er waarschijnlijk voor de kerstdrukte al zijn. Onder de overkapping kunnen klanten wachten als het binnen te druk is. De overkapping is een initiatief van de bakker, kaasboer, bloemist, slager en groenteboer.

Het idee ontstond eind september, toen de tweede coronagolf zich aandiende. Een offerte werd opgevraagd om deze overkapping van oktober te plaatsen. De gemeente moest toestemming geven, maar dat ging minder makkelijk dan gedacht. "We hadden gehoopt dat we het begin oktober al voor elkaar zouden hebben", zegt bloemist Merel Meinen tegen de Alkmaarsche Courant. Maar de gemeente wees de aanvraag in eerste instantie af. "Daar konden ze niet aan beginnen, iedereen kon dat wel aanvragen", kregen we te horen.

De gemeente scoorde hiermee geen punten in het wijkwinkelcentrum. Meinen: "We waren niet onder de indruk van het argument: dat kan iedereen wel aanvragen. Als ik een dakkapel op mijn huis wil, zullen ze dat toch ook niet zeggen. Wij worden ook gewoon overvallen door de corona en willen een oplossing voor het feit dat we maar een beperkt aantal klanten in de zaak mogen. We willen dat klanten comfortabel buiten kunnen wachten, ook als het regent. Nu staat iedereen onder de luifel. Zeker als het regent loopt iedereen daar ook. Dus afstand houden is echt een probleem."

Ervan overtuigd dat een overkapping een goeie oplossing is, deden ze een nieuw verzoek. Meinen: ,,We kregen te horen dat het pas in januari zou worden behandeld. Terwijl we deze maand de kerstdrukte op ons af krijgen. Als het januari wordt, dan hoeft het al bijna niet meer.’’

Hoe het komt weten de winkeliers niet, maar ineens is het tij gekeerd. Maandag kregen ze te horen dat de gemeente wél wil meewerken.
Pin It
Bekeken: 1546x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/