De GGD Coronateststraat in Alkmaar mag inmiddels bekend heten. Wie klachten heeft kan er meestal binnen 48 uur terecht en nog 48 uur later weet je waar je aan toe bent. Sinds vrijdagmiddag kan dat echter ook een stuk sneller. Wie zo snel mogelijk wil weten waar hij of zij aan toe is kan nu langs bij de eerste Alkmaarse Corona snelteststraat aan de Edisonweg in Alkmaar.

De snelteststraat is een initiatief van de firma Bak, bekend van de bussen die nu werkloos stil staan. De teststraat is commercieel, maar speelt ook in op een behoefte. "Er is best wel veel uitval in dit seizoen met gewone griep of verkoudheid en dat is is voor bedrijven een probleem. Als alle chauffeurs thuis zitten hebben ook de supermarkten een probleem", zo vertelt Ruben Bak aan Alkmaar Centraal.

De test kost 90 euro exclusief BTW, maar in tegenstelling tot de gratis test bij de GGD weet je dan wel binnen een half uur waar je aan toe bent. Wie positief blijkt, wordt voor de statistieken gemeld bij de GGD. "We hebben uiteraard contact met de GGD, en die juichen dit toe omdat het ook druk bij hen wegneemt, we kunnen öp deze manier toch zo'n 100 mensen per dag testen."

De methode verschilt nauwelijks van die van de GGD. Iemand komt langs met de auto, de identiteit wordt gecontroleerd en er wordt met een wattenstaafje een monster afgenomen. Dat monster gaat in een vloeistof waarna er eerst één streepje verschijnt, dat is de indicatie dat het een goed monster is. Verschijnt er binnen een half uur een tweede streepje is de uitslag 'positief'. Wie zich wil laten testen kan telefonisch een afspraak maken op 06-13136059.
Pin It
Bekeken: 3200x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/