Gemeente Alkmaar heeft de steun van de rijksoverheid hard nodig. Er is een gat van zeker 5,3 miljoen euro in de begroting ontstaan, met name door de coronacrisis. Het grootste gemis is de 2,1 miljoen euro aan parkeerinkomsten, meldt het NHD, al komt dit deels de noodgedwongen sluiting van de Singelgarage. Ook de 1,1 miljoen aan huurcompensatie voor gesubsidieerde instellingen hakt er flink in. Het Rijk had al 5,7 miljoen toegezegd, het college verwacht in december nog eens 0,6 miljoen euro, aangezien de schade blijft oplopen.

Andere tekorten worden gevormd door het kwijtschelden van 553.000 euro aan toeristenbelasting voor ondernemers en de invoering van een steunpakket voor het WNK à 537.000 euro. Voor ondersteuning van culturele instellingen is  totaal 488.000 euro uitgekeerd. Verder werd met 292.000 euro inkomstenderving van kermissen gecompenseerd en liep de gemeente 270.000 euro aan  reclame-inkomsten mis.
Pin It
Bekeken: 3408x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/