Gemeente Alkmaar wil de komende twee jaar rond 1,3 miljoen euro investeringen in het vernieuwen van de parkeergarages in eigen beheer. Het gaat om de Singelgarage en de garages De Vest, Kanaalschiereiland Schelphoek en Karperton. Ook al wordt aan de veiligheidseisen voldaan, bij ook bij de andere vier worden de elektrische installatie, de veiligheidsinstallaties, de verlichting en overige systemen vervangen, zo meldt de gemeente volgens het NHD.
OPA meent echter dat de ventilatie van de Singelgarage niet voldeed, aan de hand van documenten die de fractie had opgevraagd. Het waren de rook en hitte die de brand verergerden, en de bestrijding zo bemoeilijkte. Maar dit berust mogelijk op een misverstand. Aanvankelijk was er in ieder geval verwarring over het type installatie in de Singelgarage. Dat bleek geen rookwarmteafvoer (RWA) te zijn maar een standaard systeem, dat wettelijk volstaat en waar minder strikte eisen voor gelden. De installatie zou wel gewoon aan die eisen voldoen. Opheldering is aan het college.

OPA-fractieleider Jan Hoekzema wil weten of alle garages mogelijk net zo gevaarlijk zijn als de Singelgarage, aldus het NHD. Ook al heerst er wellicht een misverstand en voldeed het systeem aan het eigen eisenpakket, duidelijk is wel dat de ventilatie de zware hitte- en rookontwikkeling niet aan kon.

Toen de brand woedde op 1 januari was al een aanbestedingsproces gestart voor een RWA. De vervanging van installaties stond ook voor de andere parkeergarages al gepland, aldus de gemeente. Er was gekeken naar de levensduur. De investeringen bedragen 400.000 euro voor de Karperton, 330.000 euro voor Schelphoek, 320.000 euro voor de Singelgarage en 180.000 euro voor De Vest. Opvallend daarbij is dat garage Schelphoek nog geen acht jaar oud is.


Pin It
Bekeken: 3679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/