Woensdag deed waarnemend burgemeester Emile Roemer in een videoboodschap een beroep op de saamhorigheid van Alkmaarders, om het aantal besmettingen met het coronavirus weer omlaag te krijgen. "Daarmee krijgen we ook perspectief voor al die mensen die het nu erg moeilijk hebben."

"Ik had u heel graag een heel mooi verhaal verteld over mijn ervaringen in de eerste week. Een vrolijk verhaal. Maar de waarheid is anders. Het is even níet zo vrolijk.", begint Roemer. "U heeft vast de maatregelen doorgekregen die genomen zijn in het kader van de bestrijding van het coronavirus. En die zijn stevig. Het zijn stevige maatregelen die genomen móesten worden. Moeten worden, omdat het aantal mensen dat ziek geworden is, fors omhoog gegaan is. Dat zijn dramatische cijfers."

"Maar ik besef me heel goed dat de gevolgen van deze maatregelen voor heel veel mensen ook zeer dramatisch zijn. Mensen in de horeca, mensen in de culturele sector, mensen die werken in de zorg, ze voelen het direct", vervolgt de waarnemend burgemeester. "Maar de keuze kon niet anders gemaakt worden. Het aantal mensen, nieuwe mensen met besmettingen, moet naar beneden. Maar ik besef heel goed wat voor pijn het kan doen. En daarom doe ik een beroep op u allemaal."

"Willen we zo snel mogelijk die mensen een nieuw perspectief geven, dan moeten we ons met elkaar aan die regels gaan houden. Zorg er samen nu voor dat we afstand houden. Dat we onze handen wassen. Niet onnodig op reis gaan, of op bezoek gaan, of in grote groepen ons verplaatsen. Dat is de enige manier om corona te onderdrukken en er grip op te krijgen. En daarmee krijgen we ook perspectief voor al die mensen die het nu erg moeilijk hebben. Ik vraag u daarom om mee te werken. En ik ga dat ook uiteraard doen. Dank u wel."

De verscherpte coronaregels zijn te vinden op rijksoverheid.nl.
Pin It
Bekeken: 3190x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/