Gemeente Alkmaar wil jongeren van 10 tot 21 jaar stimuleren om hun stad of wijk leuker te maken of om activiteiten voor andere jongeren op te zetten. Voor goede ideeën heeft de gemeente het Tienerbudget. Initiatiefnemers krijgen bovendien hulp bij de uitwerking van hun plannen.

Het Tienerbudget is een initiatief voor en door jongeren. Doel is om jongeren meer te betrekken en hen de mogelijkheid te bieden om hun ideeën te realiseren. Subsidieaanvragen worden mede beoordeeld door de jongerenraad van Alkmaar ‘Young Belegen’. De afgelopen twee jaar waren er slechts enkele initiatieven, dus is er nog geld voor nieuwe. Wacht alleen niet te lang, want het potje blijft niet eindeloos bestaan.

"Jongeren bruisen over het algemeen van energie en ideeën", zegt wethouder Paul Verbruggen. "Zeker nu is die verfrissende inbreng noodzakelijk. Ik zie graag dat die vernieuwende jongeren ons weten te vinden. Juist zij kunnen mee denken en helpen om Alkmaar vooral ook voor jongeren interessant en aantrekkelijk te maken en houden."

Een van de gerealiseerde initiatieven die uitgewerkt is Music United van Gregory Chong. "Music United is een plaats geweest voor jongeren om gewoon een vet concert in elkaar te zetten. Dus als jij een goed idee hebt of je ziet een probleem en je wilt het aanpakken, gewoon doen!"

Ideeën kunnen worden verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op de subsidiepagina van alkmaar.nl. (foto: Pexels / Andrea Piacquadio)
Pin It
Bekeken: 2790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/