De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties ingestemd met vijf herindelingsvoorstellen, waaronder die van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. Dit is te lezen op rijksoverheid.nl. Het is nu aan de Raad van State om advies te leveren bij de wetsvoorstellen. De vijf voorstellen worden samen met de adviezen openbaar gemaakt zodra ze bij de Tweede Kamer zijn ingediend.

"Ter versterking van haar bestuurskracht heeft de gemeente Langedijk het initiatief genomen tot een samenvoeging met de gemeente Heerhugowaard", is te lezen op rijksoverheid.nl over het wetsvoorstel voor Dijk & Waard. "Gezamenlijk verwachten de gemeenten beter in staat te zijn om hun inwoners goede dienstverlening te bieden en een sterke samenwerkingspartner in de regio te zijn. Omdat een deel van de inwoners van de kernen Koedijk en St. Pancras ook een sterke oriëntatie heeft op de gemeente Alkmaar, wil de nieuwe gemeente voor deze kernen ‘grenzeloos besturen’. Samen met de gemeenten in de regio Alkmaar willen Heerhugowaard en Langedijk hiervoor een speciaal bestuurlijk arrangement uitwerken."

Het kabinet streeft naar invoering van vier fusies per 1 januari 2022. Naast de vorming van Dijk & Waard staat toevoeging van gemeente Beemster aan Purmerend gepland. De twee zijn ambtelijk al versmolten. De vijfde bestuurlijke fusie, de toevoeging van Weesp aan Amsterdam, staat gepland voor 24 maart.
Pin It
Bekeken: 2400x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/