Gemeente Alkmaar is door de lokale driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie aangemeld voor een landelijke pilot waarin handhavers van tien gemeenten, een jaar lang, worden uitgerust met een korte wapenstok. Dat liet burgemeester Piet Bruinooge dinsdagavond weten tijdens de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen. De pilot met bestokte boa's moet nog dit jaar beginnen.

Opmerkelijk is dat Bruinooge eerder geen voorstander was voor het boa's voorzien van wapenstokken maar, verklaarde hij namens de driehoek, "maar als de ontwikkelingen toch die kant op gaan, dan willen we graag als pilot meedoen."

De veiligheid in de eerste helft van 2020 was een van de twee bespreekstukken tijdens de commissievergadering. Vele aspecten kwamen aan bod, waaronder ook cameratoezicht. Burgemeester Bruinooge wist ook te vertellen dat er een pilot aankomt met gehuurde ANPR-scanners in en om specifieke wijken, ter vergroting van de veiligheid. Met deze camera's worden kentekens gemonitord. Dat zal niet continu gebeuren, maar op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld rond de tijd dat er een inbraak of overval plaatsvindt. De pilot moet ergens tussen oktober en komende zomer van start gaan. Op de vraag van BAS-commissielid Willem Peters of Bruinooge al wijken op het oog had zei deze glimlachend: "Ja, maar dat ga ik u niet vertellen."

Dan is er ook nog het standaard cameratoezicht. Op dit moment worden camera's vernieuwd en een aantal zijn flexibel inzetbaar. Recent zijn die nog gebruikt op en om de kermis. Als de gemeente ze zelf even niet nodig heeft kunnen ze verhuurd worden aan buurgemeenten. Gebeurt dat in het werkgebied van Politie Alkmaar - Duinstreek, wordt niet alleen een zakcentje verdiend, het dient ook het eigen belang. Zo heeft Bergen (nog) geen camera. "Gebeurt daar wat, dan kost dat onze politie capaciteit. Dus ik heb er ook baat bij", aldus Bruinooge. "En zodra we ze weer nodig hebben, halen we ze weer terug."
Pin It
Bekeken: 3187x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/