Gemeente Alkmaar zit in in de maag met de begroting voor de komende jaren. De kosten voor maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdzorg blijven stijgen. Reeds genomen maatregelen bleken volgens een quickscan ontoereikend en het college zoekt verder naar oplossingen met zo min mogelijk impact op de hulp en andere taken. In een memo meldt het college aan raadsleden dat ze de programmabegroting 2021 op 25 september kunnen verwachten.

Met de Wmo, Jeugdzorg en Particpatiewet schooft het Rijk in 2015 aanzienlijke takenpakketten af op gemeenten. Tegelijk werd er bezuinidgd, met de gedachte dat lokale overheden efficiënter zouden werken. Dat valt vies tegen. Net als vele gemeenten zit Alkmaar er mee in de maag. Uitgangspunt voor de verdere maatregelen blijven het coalitieakkoord en de recent door de raad vastgestelde beleidskaders onder de noemer 'Alkmaar groeit, zorgt en doet mee'.

Deze maatregelen worden in de programmabegroting 2021 verwerkt en op 25 september overlegd. De financiële opgave die resteert wordt, op verzoek van de gemeenteraad, uitgewerkt in een aantal scenario’s. Begin 2021 kan de raad zich er over buigen, daarna worden ze in de kadernota 2022 opgenomen.
Pin It
Bekeken: 1549x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/