Of het nu te maken heeft met de zomervakantie of dat ondernemers simpelweg niet van het bestaan afweten: de 1,5 miljoen euro uit het Stimuleringsfonds om de Alkmaarse economie te steunen, is grotendeels nog onaangeroerd. "We hebben veel minder aanvragen ontvangen dan verwacht", vertelt voorzitter van het fonds Farzad Ghaus aan mediapartner NH Nieuws.

Gemeente Alkmaar stelde eerder dit jaar een stimuleringsfonds van 1,5 miljoen euro beschikbaar voor economische en maatschappelijke samenwerkingen die een breed en gezamenlijk belang hebben voor Alkmaar(ders). Deze initiatieven kunnen door iedereen worden aangedragen.

Ghaus vermoedt dat veel ondernemers en organisaties niet of onvoldoende op de hoogte zijn van het fonds. Hij hoopt dat er alsnog aanspraak op wordt gedaan. "We stellen eigenlijk geen eisen, alleen dat het initiatief een boost geeft aan de gemeente en dat er een samenwerking ontstaat tussen bedrijven en verenigingen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Alkmaar hier sterk en veilig uitkomt."

Waar een beoordeling door de gemeente normaliter langzaam verloopt, kent de commissie van het fonds een versnelde procedure. Mensen worden zelfs ondersteund in het verbeteren van hun aanvraag. "Soms ontbreekt alleen de samenwerking of een goede begroting. Dan bieden we graag wat advies. We hopen dat ondernemers en organisaties de koppen bij elkaar gaan steken. Dat ze samenwerkingen aangaan, die een breed en positief effect hebben op de economie van de gemeente Alkmaar."

Ondernemers kunnen via alkmaar.nl/stimuleringsfonds goede ideeën kwijt of meer informatie vinden over de voorwaarden.
Pin It
Bekeken: 1509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/