Piet Bruinooge stopt per 1 oktober als burgemeester van Alkmaar. Dit laat hij weten in een brief:

Lieve Alkmaarders,
Afscheid….

Met pijn in mijn hart heb ik besloten om op 1 oktober van dit jaar te stoppen als burgemeester van Alkmaar.

Een beslissing waar ik enorm mee heb geworsteld. In de afgelopen 14 jaar ben ik vergroeid met onze gemeente en zijn mijn echtgenote en ik veel van Alkmaar gaan houden. Wij hebben hier bijna veertien jaar fijn gewoond, gewerkt en geleefd.

Ik zal Alkmaar missen, tegelijkertijd voel ik mij bevoorrecht dat ik deze keuze kan maken. Ik ben begonnen met werken op 1 augustus 1976, 44 jaar geleden, en vanaf dat moment heb ik onafgebroken mijn bijdrage aan de samenleving mogen leveren.

Vanaf 1986 ben ik actief in het openbaar bestuur; in die periode ben ik de laatste (bijna) 24 jaar full-time werkzaam geweest als wethouder/ burgemeester.

En ik moet u erkennen dat ik de laatste jaren als zeer intensief heb ervaren; het valt me steeds zwaarder; ook gezondheidsaspecten spelen hierbij een rol. En dan komt een moment waarop je (al dan niet gedwongen) keuzes moet maken en voor ons is het helder; we gaan terug naar Zeeland.

Met trots kijk ik terug op de afgelopen jaren. Jaren waarin ik mijn beste krachten aan de gemeente Alkmaar heb gegeven. Er is veel gebeurd in die bijna 14 jaar. Ik noem de fusie met Graft-de Rijp en de Schermer, de aanpak van mensenhandel en de waardige herdenkingen op 4 mei.

Maar er is veel meer gebeurd: het landskampioenschap van AZ in 2009, het EK wielrennen in 2019 en de vele evenementen, zoals Slam FM die in onze bruisende gemeente op een veilige manier georganiseerd werden. En natuurlijk was 8 oktober altijd een hoogtepunt.

Het samenwerken aan een veilige gemeente is altijd een speerpunt van mij geweest en ik ben er best trots op hoe dat in Alkmaar vorm gekregen heeft. Verder heb ik als voorzitter mijn bijdrage mogen leveren aan de opbouw van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord; een Veiligheidsregio die met name de laatste maanden tijdens de corona-crisis haar kwaliteiten nogmaals heeft bewezen.

Het is onmogelijk om uitputtend alles op te sommen wat er de laatste 14 jaar is gepasseerd, maar juist de ontmoetingen bij al dan niet georganiseerde bijeenkomsten hebben mij veel vreugde gegeven; ik denk aan de bijvoorbeeld aan de receptie voor (oud-)gedecoreerden, de veteranenbijeenkomsten, de kennismakingsronde met de "nieuwe" kernen, maar vooral aan de spontane ontmoetingen met u als inwoners van onze gemeente. Ik heb daarvan genoten en heb veel redenen tot dankbaarheid.

Alkmaar is en blijft een fantastische gemeente. De gemeente waar mijn vrouw en ik nog iedere dag van genieten, waar we fijne vriendschappen hebben gevonden en waar we warme gevoelens voor koesteren. Het is dan ook geen vaarwel, maar een tot ziens.

Lieve Alkmaarders,
Mede namens mijn vrouw wens ik dat het u “wel” ga.
Zorg goed voor onze mooie gemeente, maar vooral: zorg goed voor elkaar.

Warme groet,

Piet Bruinooge
Pin It
Bekeken: 1715x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/