Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), corporaties en andere betrokken partijen zetten zich intensief in voor dak- en thuislozen en hebben daarvoor met 21 gemeenten de Brede aanpak Dak- en thuisloosheid opgezet. Eén van die 'koplopergemeenten' is Alkmaar. Doel is om dak- en thuisloosheid in heel de regio aan te pakken. Afgelopen week was de aftrap van het project samen met Staatsecretaris Paul Blokhuis.

In december 2019 heeft Alkmaar het beleidskader Maatschappelijke opvang vastgesteld. Daarbij hoort een uitvoeringsprogramma gericht op vernieuwing van de opvang, preventie, jongeren en het creëren van woonplekken. Alkmaar krijgt als koplopergemeente middelen en ondersteuning van het ministerie voor uitbreiding van het aantal uitstroomplekken en van Housing First, voor zogenoemde 'Eropaf Teams', de pilot Onder De Pannen Alkmaar en de realisatie van bijzondere huisvesting voor mensen met complexe problematiek.

Wethouder Marcel van Zon: "Ik ben blij dat we nu verder uitvoering kunnen geven aan onze plannen om de maatschappelijke opvang te verbeteren. We hebben een stevige, integrale aanpak opgezet waarmee we dakloosheid in de regio Alkmaar kunnen verminderen. Goed dat het ministerie dat ook erkent met projectondersteuning en deze financiering. We gaan nu verder met onze partners aan de slag om de kwetsbare groep mensen zo goed mogelijk te helpen zodat ze een plek hebben en op eigen kracht verder kunnen." (foto: Pexels / Alvin Decena)
Pin It
Bekeken: 2358x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/