Op Tweede Pinksterdag opent Stedelijk Museum Alkmaar zijn deuren weer. Het museum heeft maatregelen getroffen volgens het protocol van het RIVM en de Museumvereniging, waardoor bezoekers vanaf 1 juni veilig kunnen genieten van al het moois. Kunstenaarscollectief Circus Engelbregt gaf de visuele maatregelen een opgewekt tintje en de tijdelijke tentoonstellingen 75 Jaar Vrijheid en Collectie Paul Rijkens worden verlengd.

"De aankondiging van premier Rutte dat musea weer open mogen, was goed nieuws", zegt directeur Patrick van Mil. "We zijn ontzettend blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen. Het museum is er klaar voor. We hebben alle maatregelen genomen om het publiek op een veilige manier te verwelkomen. Op veilige afstand van elkaar kunnen onze bezoekers weer dichtbij van de kunstwerken genieten. De collectie hangt er prachtig bij. Door de interactie met bezoekers komt die nu weer tot leven."

Een museumbezoek gaat er met de 1,5 meter regel wel wat anders aan toe. Er zijn routes uitgezet en bezoekers moeten reserveren voor een bepaald tijdvak. Dat kan vanaf maandag 25 mei via stedelijkmuseumalkmaar.nl.

De tentoonstelling 75 jaar Vrijheid was net één dag open toen het museum in 'lockdown' ging, maar kan gelukkig verlengd worden tot 14 augustus. De tentoonstelling Collectie Paul Rijkens, met werken van Jan Sluijters, Matthieu Wiegman, Gustave De Smet, Constant Permeke en andere belangrijke Belgische en Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw, wordt ook verlengd, mogelijk tot 1 november. Voordeel is dat veel schilderijen  particulier bezit zijn. Het museum neemt met alle eigenaren contact op om dit mogelijk te maken.

Vrijwel direct na de sluiting van het museum kreeg beeldend kunstenaar en fotograaf Allard Kaai opdracht om Alkmaar tijdens de coronacrisis wekelijks te fotograferen. Een selectie van foto’s is nog steeds te zien op stedelijkmuseumalkmaar.nl/thuismuseum. De gehele serie zal worden opgenomen in het archief van Regionaal Archief Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1698x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/