De coronacrisis heeft in april voor een flinke toename van de werkeloosheid gezorgd. In Noord-Holland Noord steeg het aantal mensen (deels) in de WW met 16,0 procent, iets lager dan het landelijk gemiddelde van 16,7 procent. Binnen de regio werd Heerhugowaard het hardst getroffen met een stijging van 19,8 procent, Bergen kwam er het minst slecht vanaf met 11,1 procent.

In Heerhugowaard steeg het aantal inwoners (deels) in de WW met 143 naar 865, maar nog altijd is slechts 2,8 procent van de beroepsbevolking WW'er. Bergen ging met 34 naar 340 WW-uitkeringen, 2,4 procent van de arbeidsmacht zit (deels) in de WW.

Alkmaar kende een toename met 258 naar 1.813 WW'ers (16,6 procent) en Langedijk met 46 naar 348. Eind april lag het percentage van de beroepsbevolking met een WW-uitkering op respectievelijk 3,0 en 2,3 procent.

Zoals verwacht kregen vooral werknemers in de horeca en catering het zwaar te verduren. In Noord-Holland Noord schoot het aantal met een WW-uitkering met 35,6 procent omhoog, maar uitzendwerkers kwamen er met 45,5 procent nog slechter vanaf. In het onderwijs steeg het aantal WW'ers slechts met 0,9 procent en de categorie 'overige' kende nota bene een afname van WW-uitkeringen van 1,1 procent.

Op 30 april is bij 3.817 bedrijven in Noord-Holland Noord een NOW-aanvraag toegekend. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is een nieuwe, tijdelijke regeling voor werkgevers, waarmee ze contracthoudende werknemers door kunnen betalen. NOW vervangt tijdelijk de regeling voor werktijdverkorting.
Pin It
Bekeken: 2341x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/