Sociale media worden overspoeld met oproepen om toch vooral niet op pad te gaan dit mooie paasweekend. Voorbij komen oproepen van de Veiligheidsregio, politie- en zorgorganisaties en gemeenten maar ook van bijvoorbeeld politieagenten en zorgverleners persoonlijk. Er wordt begrip getoond voor het graag op pad willen met het mooie weer, maar er benadrukt wordt dat het toch echt hard nodig is om aan sociaal afstand houden te doen zolang het coronavirus nog huishoudt.

Na het afgelopen weekend werd lof uitgesproken Alkmaars burgemeester Bruinooge, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, zorgverleners en politieagenten over dat men zich grotendeels aan de opdracht hield. Al had zij ook wel gemerkt dat er een minderheid is die lak heeft aan de regels. Zo werden 15 bekeuringen uitgedeeld voor het met teveel personen in een auto rijden.

En ook uit sociale mediaberichten blijkt wel dat er nog meer dan genoeg mensen de regels negeren. Soms zit er een zorgverlener tussen, waarbij de frustratie en boosheid in het bericht wel haast voelbaar is. Er werden groepjes gezien, mensen die zich te dicht op bevonden, mensen die samen op pad gingen naar winkels of bouwmarkten en ook mensen die asociaal in de winkel tegen anderen aan schurken, en vervolgens nog boos kijken ook als er iets over gezegd wordt. Vooral vanaf hulpverleners die te maken hebben met coronapatiënten komt zo nu en dan frustratie en boosheid

Namens Alkmaar Centraal ook nog eens: een luchtje scheppen prima, maar blijf verder zoveel mogelijk thuis en hou minstens 1,5 meter afstand.

Pin It
Bekeken: 1780x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/