In deze bizarre tijden waarin het coronavirus grote delen van het openbare leven stillegt moet ook de gelovige mens zich aanpassen. Het vieren van Pasen zal dit jaar anders zijn dan ooit. Het eitje en de croissants zullen nog wel hun weg naar de ontbijttafel vinden, maar wie deze week de christelijke hoogtijdagen in de kerk wil vieren komt bedrogen uit.

In de Sint Laurentiuskerk , ook wel Alkmaarse Cuyperskerk genoemd, hebben ze alle hoogtepunten van dit weekend al op film vastgelegd. Wie wil kan vrijdag al Tweede Paasdag vieren. Koster Kees Groenland: "Onze pastoor Jan-Jaap van Peperstraten gaat in alle vieringen voor. De misdienaars die hem assisteren staan op gepaste afstand. Het is wel jammer dat het zo moet gaan." De kerk heeft de hele paasweek al de deuren geopend tussen 10:30 en 14:30 uur. Mensen kunnen dan even bidden, of een kaarsje opsteken. De filmpjes zijn te vinden op matthiaslaurentius.nl.

De Dionysiusparochie in Heerhugowaard viert de Paasdagen ook met een live-stream. Goede Vrijdag wordt gevierd met een mis om 19:00 uur onder leiding van voorganger pastoor Frank Domen. Hij wordt bijgestaan door diaken Eelke Ligthart en de viering wordt opgeluisterd met orgelmuziek. Zaterdag om 19:00 uur wordt de Paaswake gehouden, onder dezelfde bezielende leiding. Eerste Paasdag wordt de mis om 10:00 uur gevierd, hetzelfde geldt voor Tweede Paasdag. De live stream is te vinden op dionysiusparochie.nl.

Ook de Hervormde Gemeente in Broek op Langedijk heeft noodgedwongen haar programma moeten aanpassen. De hele maand zijn zij al op YouTube actief, maar de diensten dit weekend worden live gestreamd. Zo is er op Goede Vrijdag om 19:30 uur een dienst onder leiding van dominee Leon van den Dool. Het combo dat de muziek verzorgt staat onder leiding van Nienke van den Heerik. Op Stille Zaterdag staat er voor de kerk een groot kruis, waar mensen in stilte kunnen bidden. Eerste Paasdag zondagochtend om 10:00 uur zijn er tijdens de mis opgenomen filmpjes te zien van gemeenteleden die elkaar een paasgroet brengen. Op Tweede Paasdag staat er een uit bloemen bestaand teken van hoop voor de kerk, met als thema 'Jezus is waarlijk opgestaan'. Dominee van den Dool: "Extra belangrijk om te benadrukken, in deze moeilijke tijd". De live stream is te vinden op youtube.com/c/leonvandendool.
Pin It
Bekeken: 2646x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/