Sinds dinsdagmiddag zijn de hekken verdwenen en is de Victoriebrug weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. En daarmee komt er een einde aan een 21 maanden durende sluiting. Het was voor wethouder Marcel van Zon een flinke erfenis uit het vorige college. Dankzij de open houding richting de raad en de voortvarendheid waarmee er te werk is gegaan werd het voor Van Zon niet ook een politiek 'hoofdpijndossier'.

Hij laat weten dat in het verlengde van de problemen rond de Victoriebrug preventief meteen de gebruikersveiligheid van álle bruggen in Alkmaar onder de loep is genomen. Hieruit kwam naar voren dat ze allemaal voldoen aan de voorschriften. De kleine aandachtspunten die boven water kwamen worden door de gemeente aangepakt.

Begin juli 2018 werd de Victoriebrug afgesloten omdat de oevers aan het verzakken waren. Tegen een damwand werden daarom zandzakken gelegd om erger te voorkomen. De sluiting zou zes tot twaalf maanden gaan duren, maar dat bleek te optimistisch, met name vanwege de aanwezigheid van diverse belangrijke leidingen. In januari 2019 werd aangekondigd dat de brug in maart 2020 weer open zou gaan.  September van dat jaar was gestart met het verleggen van alle kabels en leidingen, zodat de damwanden de grond in konden. Die kwamen er eind januari en begin februari.

De brug werd in maart 2020 inderdaad weer in werking gesteld, maar fietsers en voetgangers mochten er nog niet overheen. Het coronavirus gooide ook hier roet in het eten. De laatste werkzaamheden zijn nu inmiddels wel afgerond. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 4347x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/