Stichting Al Aghira, oorspronkelijk opgericht om met name hulpbehoevenden in Marokko te helpen, biedt haar hulp nu ook aan in Alkmaar. Door de coronacrisis kunnen de medewerkers niet naar Marokko. Voorzitter Sofian Darri: "We willen toch ons goede werk blijven doen. Niet per se voor Marokkaanse Nederlanders, maar voor Nederlanders van alle gezindten. We bieden alle mensen in Alkmaar en omstreken die zelf niet in staat zijn hun eerste levensbehoeften in huis te halen aan dat voor hen te doen. Boodschappen natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld medicijnen."

'Al Aghira' betekent 'Het Hiernamaals'. Sofian: "Wij geloven dat als je in dit leven goede dingen doet, je daarvoor in de hemel beloond wordt. Daarom spannen wij ons in om vooral in deze moeilijke tijd onze medemens te helpen. Dat zullen voornamelijk oude of zieke mensen zijn."

De boodschappen en medicijnen worden door tien vrijwilligers opgehaald, zij gebruiken hun eigen vervoermiddel. De leeftijd loopt uiteen van 16 tot 40. Sofian: "We hopen in de toekomst een busje aan te kunnen schaffen.  De stichting is trouwens niet uitgesproken Marokkaans, wij staan ook open voor vrijwilligers uit andere culturen."

Al Aghira zorgt voor hulpbehoevende Alkmaarders en voor bewoners van gemeenten die tot in een straal van 25 kilometer om de stad heen liggen. Sofian: "We willen dit in ieder geval de hele periode dat we met corona te maken hebben doen, en als dat allemaal goed gaat willen we het zeker ook daarna blijven doen."
Pin It
Bekeken: 2309x