De gaslantaarn midden op de Gewelfde Stenenbrug gaat plaats maken voor een standbeeld van verzetsheldin Truus Wijsmuller. BAS vraagt het college om deze stijlvolle lantaarn niet ergens op te slaan, maar een andere prominente plaats te geven in de Alkmaarse binnenstad. Raadslid Ben Bijl: "Er zijn diverse mooie plekken denkbaar, zoals het Hofplein of de Paardenmarkt."

Ook vraagt de lokale partij om een definitieve oplossing voor het telkens afbrokkelen van het brugplateau. Fractievoorzitter Willem Peters: "Een deel van het metselwerk zit alweer los en zal dat tot in lengte van dagen blijven doen. Die hele rand is al 80 keer opnieuw aan elkaar gemetseld. Maak dat plateau nou ook meteen toekomstbestendig en onderhoudsvrij zodat Truus daar ongestoord kan staan zonder dat er om de haverklap metselaars moeten komen. Truus Wijsmuller is een ‘grande dame’. Die verdient een mooie piëdestal. En maak het meteen ook zo dat iedereen daar lekker zijn of haar ijsje kan genieten."
Pin It
Bekeken: 3513x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/